4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

miercuri, 6 martie 2013

Intalnire de suflet in Parohia Ortodoxa Villarrobledo


         Luni, 25.02.2013, cu binecuvantarea Preasfintitului Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei, Parohia, Ortodoxa ¨Sfantul Prooroc Daniel¨ din Villarrobledo a avut un invitat de suflet si anume pe parintele protosinghel dr. Chesarie Bertea, preot paroh al Parohiei ¨Sfintii Imparati Constantin si Elena¨ din Atlanta, Georgia, S.U.A.
          Intalnirea a fost una foarte speciala, deoarece parintele Chesarie a fost duhovnicul parintelui paroh Daniel Cucul o lunga perioada de timp, luand parte activ la formarea duhovniceasca a acestuia.
          Incepand cu ora 19 s-a savarsit Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului, fiind invitat si parintele Gheorghe Cucul de la Parohia Ortodoxa Romana din Manzanares. Dupa savarsirea acatistului, parintele Chesarie a tinut un cuvant de invatatura, vorbindu-ne despre importanta participarii credinciosilor la Sfanta Liturghie, de la inceputul pana la sfarsitul ei, despre importanta Sfintelor Taine si mai cu seama a Sfintei Spovedanii si a Sfintei Impartasanii, despre jertfa credinciosilor pentru Sfantul Altar, despre pregatirea pentru post si nu in ultimul rand a subliniat binecuvantarea pe care o au credinciosii dinafara granitelor tarii de a se aduna in sanul Bisericii lui Hristos, chiar si la mii de km departare de casa.
          Momentul cel mai emotionant al serii, atat pentru multimea de credinciosi prezenti cat si pentru parinti,  a fost momentul in care parintele Chesarie a cantat o priceasna dedicata mamei noastre, a fiecaruia dintre noi, care ne asteapta in casa parinteasca necontenit.
          La final credinciosii prezenti i-au facut cadou parintelui o icoana cu Maica Domnului de la Nicula, pentru ca parintele sa poarte mereu in sufletul sau intreaga comunitate ortodoxa romana, intalnita aici in Villarrobledo.
          Ii multumim lui Dumnezeu si parintelui pentru scurta vizita pe care ne-a facut-o si ii marturisim ca intalnirea cu sfintia sa a fost ca o gura de aer proaspat pentru romanii din oraselul nostru. Il asteptam cu drag de fiecare data cand va putea si va dori sa ne viziteze.  
















   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu