4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

joi, 8 decembrie 2011

Concert de colinde


În data de 7 decembrie, 2011, în Parohia Ortodoxă Română ¨Sfântul Prooroc Daniel¨ din  Villarrobledo a avut loc un eveniment cultural bineplăcut tuturor celor prezenți la Capela “Nuestra Señora de Las Angustias”. La ora 21:00 au poposit cu colinda în parohia noastră, grupul Theophilos din Turda, care preț de aproximativ o oră, ne-a delectat cu câteva colinzi și cântece din repertoriul folcloric al țării noastre, făcându-ne ca pentru câteva momente să ne simțim acasă, pe pământul românesc.
La final, colindătorii au fost răsplătiți de către gazde cu  vin, nuci, mere și colaci, așa cum este tradiția în orice casă de român.  După frumosul spectacol oferit de grupul Theophilos, au colindat copii parohiei noastre conduși de către doamna profesoară de limba română, Maria Cristina Carpov. Pentru a arăta că se mândresc cu originile lor, câțiva credincioși au ales să se îmbrace în frumosul port popular românesc, specific zonelor din care provin. Spre bucuria copilașilor prezenți, am avut parte și de vizita lui Moș Nicolae care nu a venit cu mâna goală, ci cu un sac plin de cadouri pentru cele mai mici suflețele ale parohiei. Seara s-a terminat, în spiritul sărbatorilor de iarnă, cu două colinzi interpretate de cântăreții de la strană.
 În urma acestui eveniment unic pînă acum în viața parohiei noastre, la care au participat peste 200 de persoane, dintre care 80 doar copii, credincioșii au plecat spre casele lor cu fețele luminate de bucuria  primirii acestei mici frânturi din datina noastră strămoșească. Mulțumim grupului Theophilos  din Turda care a bătut atâția kilometrii ca să ne ofere bucuria acestui spectacol, părintelui  nostru Daniel Cucul,  pentru organizarea acestei serii minunate, credincioșilor care l-au ajutat pe Moș Niculae să aibă traista plină și tuturor celor care au înlesnit realizarea acestui eveniment.











































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu