4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

joi, 21 martie 2013

Inceputul Postului Mare in parohia noastra





Postul Sfintelor Paşti este o perioadă a pocăinţei. În tot acest timp întreg spaţiul eclezial se schimbă, de la rânduiala slujbelor şi până la culoarea veşmintelor liturgice. Astfel, doar în Postul Mare acoperămintele cu care se înveşmântează biserica, începând cu Sfânta Masă, şi până la odăjdiile preoţeşti sunt de culoarea neagră sau de culoare închisă.
În perioada Postului Mare întreaga Biserică îmbracă o haină a smereniei, a doliului, a pocăinţei. Sunt înlocuite perdelele albe,  şi mai ales acoperămintele de pe Sfânta Masă şi de pe celelalte mese din cadrul Bisericii tocmai pentru ca ambianţa din Biserică să fie cea care ne indeamna spre smerenie, spre pocăinţă. Vom face metanii şi ne vom pregăti deja de acum până la Paşti pentru ca urcând Dealul Golgotei să vedem deja Lumina Învierii.
La fel ca si anul trecut, in Parohia Ortodoxa ¨Sfantul Prooroc  Daniel¨ din Villarrobledo, la inceputul Postului Sfintelor Pasti acoperamintele care imbraca intreaga biserica s-au schimbat cu cele de culoare neagra, la fel ca si vesmintele parintelui. Si programul liturgic din aceasta perioada este unul special, credinciosii putand lua parte in fiecare seara de la orele 20:00 fie la savarsirea Canonului Sfantului Andrei Criteanul (in prima saptamana a postului), fie la Pavecernita ( in fiecare luni, marti si joi), fie la Vecernia unita cu Litia (in fiecare sambata seara), fie la Sfanta Liturghie a Darurilor mai Inainte Sfintite (in fiecare miercuri si vineri seara). Nadajduim ca aceasta perioada a postului va fi una de curatire trupeasca si mai ales sufleteasca pentru cat mai multi credinciosi ai parohiei noastre, ajungand astfel cu sanatate sa ne bucuram impreuna de Lumina Sfanta a Invierii Domnului. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu