4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

joi, 22 martie 2012

„Nu trebuie să intrăm în panică din cauza greutăţilor existente!”

 

Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada: „Nu trebuie să intrăm în panică din cauza greutăţilor existente!”
Cu puţin timp în urmă a fost oficiată în Sfânta Biserică a Sfântului Emilian de pe dealul Skouze, Starea a II-a a Acatistului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada, k. Ieronimos, în prezenţa unei mulţimi de clerici şi credincioşi.
Preafericitul, în predica sa, s-a referit la importanţa diferitelor pasaje din Imnul Acatist al Maicii Domnului şi a spus printre altele: „Nu ştiu câţi dintre noi ne-am făcut de mai multe ori autocritica sau am încercat să aruncăm o privire în jurul nostru, mai ales în epoca noastră, ca să vedem care este cea mai frumoasă icoană a lui Dumnezeu… După cum ne-a spus El însuşi, este omul”.

„Fiecare dintre noi are o valoare cât nu are întreaga lume. Însă această icoană a lui Dumnezeu de multe ori este dărâmată şi călcată pe pământ! Aruncaţi o privire astăzi asupra sinelui, asupra casei noastre, asupra societăţii noastre şi, în general, asupra a tot ce ne înconjoară…”, a adăugat Arhiepiscopul.
În altă parte, Preafericitul a subliniat: „Aceia dintre voi care aţi obosit în viaţă, care aţi fost împovăraţi şi nu mai suportaţi, ridicaţi-vă, nu îngenuncheaţi, spune Hristos! Este posibil, iubiţii mei, să stea cineva drept şi să nu cadă în această viaţă? Deşi omul cade, are însă posibilitatea să se ridice…Ceea ce nu vrea Dumnezeu e să rămânem jos, vrea să stăm drepţi şi să luptăm”.
Vrând să se refere la mesajul de astăzi, care reiese din Acatist, Arhiepiscopul a spus că omul nu trebuie să-şi piardă curajul, deoarece Maica Domnului este mereu aproape, ca să-l ridice din greutăţi. „Greutăţi sunt, au fost şi vor mai fi! Ajunge însă ca omul să afle unde anume e vinovat, deoarece când omul are o boală, greutatea constă în diagnosticare. Dacă doctorul nu dă un diagnostic corect şi nu luăm medicamentul potrivit, nu ne facem bine…”, a spus k. Ieronimos.
Încheind, Întâistătătorul Bisericii Elene a adăugat că „nu trebuie să intrăm în panică din cauza greutăţilor existente, nu trebuie să ne pierdem, ci drepţi să ne îndreptăm gândirea noastră, sufletul nostru către cele de sus şi să mergem mai departe”.

Vineri, 9 martie 2012
Scris de Emilios Polighenis

traducere http://acvila30.wordpress.com, sursa: romfea.gr
Sursa:http://www.impantokratoros.gr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu