4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

marți, 27 martie 2012

TAINA SFANTULUI MASLU IN PAROHIA MANZANARES


Taina Sfântului Maslu
        „Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica și de va fi făcut păcate se vor ierta lui”                             ( Iacob 5, 13-15)
          Omul fiind creat cu trup şi suflet, păcatul a devenit pentru el o boală a întregii fiinţe, care alterând chipul lui Dumnezeu, i-a adus moartea. Harul mântuitor menit să restabilească firea căzută, o însănătoşeşte spre viaţă în întregimea ei. Sfânta Taină prin care Mântuitorul ne acordă harul vindecării trupeşti şi sufleteşti este cea a Maslului. Ca leac tămăduitor untdelemnul sfinţit ne întăreşte credinţa şi încrederea în faptul că „ ceea ce la oameni este cu neputinţă, este cu putinţă la Dumnezeu” (Matei 19,26).
          Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părintelui nostru Timotei, în Duminica a IV a din Postul Mare de Bunavestire în parohia noastră de curând înfiinţată  „Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul” din Manzanares (CR) am săvârşit Taina Sfântului Maslu. Alături de părintele paroh Gheorghe Cristian Cucul la această Sfântă Taină au luat parte şi preotul Alexandru Cotoraci din Parohia "Sfântul Mare Mucenic Mina" - Tomelloso, preotul Florin Voinea din Parohia "Acoperământul Maicii Domnului" - Toledo, preotul Cristian Caragea din Parohia „Sf. Mare Muceniţă Tatiana” - Ciudad Real, preotul Dan-Constantin Cucul din Parohia „Sf. Prooroc Daniel” - Villarrobledo.
Credincioşii au venit în număr mare, ascultând cu pioşenie rugăciunile rostite de preoţi pentru vindecarea trupească şi sufletească, simţind bogăţia harului revărsat asupra lor.
Părintele Alexandru a rostit o frumoasă predică în care a vorbit credincioşilor despre viaţa şi minunile Sfântului Mucenic Fanurie şi despre obiceiurile din diferite zone ale ţării noastre în ceea ce privesc prinoasele ce se aduc la Sfânta Taină a Maslului spre a fi sfinţite, făina şi uleiul. Iar Părintele Florin a adus spre închinare o părticică din Sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic PantelimonPrin mijlocirea Maicii Domnului și a sfinților, cei care sunt în suferință simt prezența Sfântului Duh și dragostea lui Hristos.
Drept mulţumire pentru participarea tuturor la această Sfântă Taină a bisericii, credincioşii parohiei au organizat o agapă frăţească, la care au fost invitaţi alături de Preoţii participanţi toţi credincioşii prezenţi la biserică.
Ascultând predica Părintelui Alexandru despre minuni, unul dintre credincioşi ne-a relatat: “totul se leagă de minunea lui Dumnezeu, vrem tot timpul ca Dumnezeu să facă minuni, să ne arate că există, sunt atâtea minuni care se întâmplă sub ochii noştri şi nu le vedem pentru că nu vrem sau pentru că viaţa cotidiană este aşa cum este…Vreau să vă spun că aici în Manzanares, în provincia Castilla la Mancha s-a întâmplat o minune, uşor de văzut şi de ochii noştri ai păcătoşilor. Acum o lună şi jumătate, ne-am adunat câţiva credincioşi să discutăm despre Biserică şi venirea unui preot. Minunea s-a întâmplat, prin grija Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, ne-a trimis în sfârşit un preot, un păstor de suflete. Ei bine, minunea continuă, în doar cinci-şase săptămâni, îndrumaţi de părintele paroh Gheorghe  am reuşit şi am amenajat o Biserică în care se poate sluji şi iată că aseară Biserica a fost neîncăpătoare. Vreau să ştiţi că această Biserică s-a amenajat cu ajutorul mai multor familii de credincioşi care cu foarte puţin timp în urmă nici nu ne cunoşteam, deşi suntem de 8-10-12 ani în Manzanares – eram o turmă rătăcită, ne lipsea păstorul! Păstorul nostru este acum aici cu noi, învăţându-ne, îndrumându-ne spre calea care duce în Împărăţia lui Dumnezeu. Pentru noi aceasta este o mare minune că Dumnezeu ne vrea uniţi în jurul Bisericii în care să intrăm, să îngenunchem, să-I mulţumim pentru toate ale vieţii”.
Mulţumim cântăreţilor din Parohia "Sfântului Prooroc Daniel" din Villarrobledo pentru ajutorul dat la strană alături de doamna preoteasă şi tuturor credincioşilor participanţi, atât din localitate cât şi din împrejurimi.
Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate şi ne rugăm să putem continua lucrarea mântuirii tuturor credincioşilor de aici şi de pretutindeni. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu