4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

vineri, 7 decembrie 2012

Bucuria colindelor in Parohia Ortodoxa din Villarrobledo
         Inca din primele zile ale celei mai  fermecate luni a anului am avut parte de evenimente magice in sanul Parohiei Ortodoxe din Villarrobledo. Aceasta pentru ca in seara zilei de 3 decembrie a avut loc un dedeosebit  concert de colinde, muzica romaneasca si traditii de Craciun.
Magia evenimentului a venit atat din vocea si talentul inconfundabil al invitatului special al serii, maestrul Florin Sasarman, cunoscut autor si interpret de muzica romaneasca si colinde, cat si din intreaga atmosfera creata la Capela Nuestra Senora de Las Angustias de catre romanii  mandri imbracati in porturile populare romanesti, de cosurile incarcate de colaci, mere si nuci pentru colindatori, de bradutul de Craciun abia impodobit,  de sacii incarcati de cadouri pentru copiii care il asteptau cuminti pe Mos Nicolae, dar si de privirile atente si curioase ale invitatilor spanioli prezenti in sala.
         Emotia adultilor care isi retraiau copilaria pe ulitele inzapezite si rasunand a colinda din Romania noastra draga, precum si nerabdarea copilasilor care il asteptau pe Mos Nicolae au fost rasplata suprema pentru organizatori.
         Aducem multumiri pentru reusita acestui eveniment parintelui consilier Dorin Sas care ne-a adus colinda in suflete si anul acesta, maestrului Florin Sasarman care ne-a cantat si ne-a incantat cu vocea si talentul domniei sale, preotilor catolici din oras pentru ca ne-au pus la dispozitie capela cimitirului, bisericuta noastra fiind neincapatoare pentru astfel de evenimente, tuturor oficialitatilor orasului care ne-au fost alaturi si de aceasta data, invitatilor spanioli care si-au facut timp pentru a ne cunoaste ca si natiune cu istorie, traditii si obiceiuri, credinciosilor care l-au ajutat pe Mos Nicolae sa isi umple sacii si nu in ultimul rand lui Mos Nicolae, care a raspuns prezent si de aceasta data.

                                                               Adelina Cucul


2 comentarii:

  1. Sunteti ca o picatura de apa pe buzele unui insetat;ati reusit sa aduceti bucurie si , de ce nu, mandria nationala , in inimile romanilor de acolo.Va imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere