4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

joi, 11 aprilie 2013

Taina Sfantului Maslu in sobor de sapte preoti

          Astfel, impreuna cu parintele paroh Cucul Daniel au savarsit aceasta Sfanta Taina, parintele protopop Cristian Suciu din Parohia de la Talavera de la Reina, parintele Florin Petrut din parohia din Almeria, parintele Titorencu Alexandru din Requena, parintele Pop Vasile din Torrent, parintele Ioan Mihai din Tomelloso, parintele Cucul Gheorghe din Manzanares si parintele diacon Vicentiu Mihai Constantin.

          Credinciosii au fost prezenti in numar mare, avand convingerea ca prin participarea la Sfanta Taina a Maslui, le vor fi iertate pacatele si le vor fi tamaduite bolile trupesti si sufletesti, fiind totodata ajutati sa fie mai aproape de Dumnezeu, sa-L cunoasca, sa-L iubeasca, sa-L urmeze indeplinindu-I poruncile, obtinand totodata reinnoirea sufleteasca prin ungerea cu untdelemn sfintit.
          Cuvantul de invatatura a fost rostit de catre parintele Alexandru Titorencu din Requena care, desi a fost de mai multe ori in mijlocul nostru, nu a vorbit pana acum credinciosilor parohiei noastre. Parintele a subliniat inca odata importanta si binecuvantarea acestei Sfinte Taine, a reamintit credinciosilor faptul ca ne aflam in Postul Mare, perioada cu un program religios special, dar si o perioada in care constiinta noastra trebuie sa lucreze intens, o perioada in care Dumnezeu asteapta de la noi cainta pentru pacatele savarsite, milostenie, apropiere de Sfanta Biserica, dragoste pentru semenii nostri, renuntarea la viciile si la obiceiurile pacatoase. La sfarsitul cuvantului de invatatura parintele Alexandru a indemnat credinciosii sa participe la toate slujbele religioase din acest post, dar mai ales sa fie in mijlocul bisericii la Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite in fiecare miercuri si vineri seara, primind astfel binecuvantarea lui Dumnezeu.
          La final, toti cei prezenti au participat la agapa frateasca pregatita de credinciosii parohiei.
          Multumim in primul rand preotilor care au parscurs sute de kilometri pentru a se afla in mijlocul nostru, credinciosilor care au ajutat la organizarea savarsirii Sfantului Maslu, precum si preotilor catolici din oras care ne-au pus la dispozitie si de aceasta data capela cimitirului, locasul nostru de rugaciune fiind prea mic pentru astfel de intalniri.  


Preoteasa Adelina Maria Cucul
















    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu