4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

vineri, 6 decembrie 2013

Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei in parohia noastra



Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita in parohia noastra, in primul rand prin savarsirea Sfintei Liturghii, data de 1 Decembrie fiind intr-o zi de duminica anul acesta. Inca de la primele ore ale diminetii, parintele Daniel Cucul a avut bucuria de a sfinti doua icoane noi argintate pentru inchinatoarele din bisericuta noastra donate de o familia din tara, pregatind astfel biserica de sarbatoare pentru venirea credinciosiilor la Sfanta Liturghie.
Persoanele care au venit la Sfanta Biserica intr-o zi atat de speciala, au primit in piept de indata ce au intrat in locasul de cult steagul tricolor al Romaniei, pregatit de parintele si doamna preoteasa pentru a marca importanta zilei nationale.
Cuvantul de invatatura al parintelui a subliniat momentele istorice petrecute in 1 decembrie 1918, accentuand de asemenea necesitatea unei relatii cat mai apropiate intre romani, aici in strainatate.
La finalul Sfintei Liturghii cativa copilasi pregatiti de doamna preoteasa au recitat poezii specifice Zilei Nationale a Romaniei, iar inainte de a ne desparti s-a cantat intr-un glas Desteapta-te, romane!

Tabloul cromatic al zilei a fost intregit de frumoasele costume nationale imbracate de credinciosi, a caror imagine nu a facut altceva decat sa ne faca sa ne simtim cu adevarat romani.

Adelina Maria Cucul
                                



   















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu