4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

luni, 15 octombrie 2012

SFINTIREA BISERICII ORTODOXE ROMANE DIN PAMPLONA...


„Iar piatra aceasta, pe care am pus-o stâlp, va fi pentru mine Casă a lui Dumnezeu, şi din toate câte îmi vei da Tu mie îţi voi da zeciuală" (Facere 28,22). „Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi nici porţile iadului nu o vor birui" (Matei 16,18).

Piatra despre care vorbeşte Sf. Scriptură este piatra pe care partriarhul Iacob, fiul lui Isaac, şi nepotul lui Avraam, şi-a pus-o la cap când s-a culcat seara, în drum spre Mesopotamia, şi a avut un vis mare:
a văzut o scară de la pământ la cer, pe care se urcau şi se coborau îngerii, iar în vârful scării a văzut pe Dumnezeu, Care i-a zis: „Să nu îţi fie teamă! Eu sunt Domnul Dumnezeul lui Avraam, şi a lui Isaac, părintelui tău. Pământul pe care dormi ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tău. ...Iar Eu voi fi cu tine şi te voi păzi oriunde vei merge; te voi întoarce în ţara aceasta şi nu te voi părăsi ..." (Fac. 28,12-15).
Când s-a sculat Iacov a zis: „Într-adevăr, Domnul este în locul acesta, şi eu nu am ştiut! .. el nu este altceva decât casa lui Dumnezeu: aceasta este poarta cerului!... a luat piatra a pus-o stâlp şi a turnat pe ea untdelemn. Și a numit Iacov locul acela cu numele de Betel (care înseamnă casa Domnului)" (Fac. 28, 16-19). Iar despre piatră a zis: „Iar piatra aceasta, pe care am pus-o stâlp, va fi pentru mine Casă a lui Dumnezeu" (Fac. 28, 22).

        Iata cum inca o data Bunul Dumnezeu nu a uitat de credinciosii ortodocsi si prin puterea Harului Sau a facut ca si romanii ortodocsi din Pamplona sa se bucure de un locas de rugaciune frumos si incapatorÎn data de 28 octombrie 2008, Parohia ortodoxă română din Pamplona a primit în concesiune, pe o perioadă de 25 de ani, o biserică catolică în care să se oficieze sfintele slujbe. La acel moment edificiul era scos din registrul funciar, însă comunitatea de români a demarat un proces de reabilitare, investind aproximativ 100.000 euro .(Sursa). Dupa 4 ani de greutati si cheltuieli financiare mari, in data de 12.10.2012, credinciosii parohiei din Pamplona au putut, in sfarsit, sa se bucure de sfintirea locasului de rugaciune de catre IPS IOSIF, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale si de catre PS TIMOTEI, Episcopul Spaniei si Portugaliei, primind astfel hramul "Minunea Sfantului Arhanghel Mihail din Colose". A primit acest hram, deoarece s-a facut o minune mare, caci dintr-o ruina prin bunavointa lui Dumnezeu si jertfa oamenilor, s-a inaltat o frumoasa biserica. La eveniment au participat, pe linga cele aproape 1000 de persoane, multe dintre acestea venind de departe sa se bucure de acest eveniment, si peste 20 de preoti, atat din Spania cat si din Romania, precum si reprezentanti ai guvernului Romaniei prin prezenta doamnei consul din Bilbao, insotita fiind de catre doamna consul al Republicii Dominicane, care a dorit sa cunoasca mai indeaproape cultura crestin ortodoxa a romanilor De asemenea au fost prezenti si primarul localitatii si episcopul catolic Monseñorul Francisco Perez.
         Multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a invrednicit sa putem merge si participa si noi la acest eveniment unic in viata unei parohii.

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu