4017_sf.proorocdaniel_s0bp.jpgPreot paroh: Cucul Daniel Constantin Adresa: Poligonul industrial, C/ Blasco de Garay, nr: 20 Villarrobledo, Spania. Numere de telefon: +34642957117 ori +34633122760 Adresa de email: parohiaortodoxavillarrobledo@yahoo.com

sâmbătă, 30 iunie 2012

SOBORUL SFINTILOR 12 APOSTOLI LA MANASTIREA BARSANA


    

   Mănăstirea Bârsana şi-a sărbătorit, astăzi, 30 iunie 2012, hramul: Soborul Sfinţilor 12 Apostoli. După oficierea slujbei de sfințire a noii biserici cu hramul ”Soborul celor doisprezece Apostoli” a Mănăstirii Bârsana, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a oficiat în continuare, pe altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi și în prezența a mii de credincioși, Sfânta Liturghie.

Soborul Sfinţilor, slăviţilor şi întru tot lăudaţilor Apostoli



(30 iunie)

Soborul Sfintilor, slavitilor si intru tot laudatilor Apostoli


1. Sfîntul Apostol Petru, cel fierbinte rîvnitor după Domnul şi slăvitul mărturisitor al numelui Său cel Sfînt, care a zis: Tu eşti Hristos, Fiul Dumnezeului cel viu..., a fost frate cu Andrei cel întîi chemat, din Betsaida Galileei, fiul lui Iona, din seminţia lui Simeon. El, fiind chemat de Domnul nostru Iisus Hristos de la mrejele pescăreşti la apostolie şi de la vînarea peştilor la vînarea oamenilor, a cîştigat Biserica în loc de corabie, iar în loc de vîslă, cheile Împărăţiei cerului. Sfîntul Apostol Petru a propovăduit Evanghelia mai întîi în Iudeea; apoi în Antiohia, în Pont, în Galatia, în Capadochia, în Asia, în Bitinia şi în Iliric. S-a pogorît pînă la Roma şi a binevestit Cuvîntul lui Dumnezeu în toată Italia.

sâmbătă, 23 iunie 2012

Aceasta înseamnă Euharistie: Să creezi universul mulțumirii.


Deci cu ce se ocupăEvanghelia de astăzi?! Este o Liturghie, aici în Evanghelia de astăzi ne arată cum se naște Euharistia. Euharistia este acel fenomen al plinătății absolute. Universul in Euharistie, în Liturghie, este clipa plinătății lui. În Euharistie nu lipsește nimic. Ce este atât de mare de umple universul?! Nu este mare, este o bucățică mica de pâine și un pahar și acela nu prea mare, de vin. Aici este tot universul, nu lipsește nimic. Dar de ce nu lipsește nimic? Pentru că numele Euharistie,înseamna mulțumire. Pâineași vinul sunt atât de minunate, dacă le privești cum le-a privit Hristos.

miercuri, 20 iunie 2012

RUGĂCIUNEA LITURGICĂ ȘI O DEASĂ ÎMPĂRTĂȘIRE ÎNSEAMNĂ PLINĂTATE



Observațiile mele asupra oamenilor contemporani m-au dus la concluzia că cel mai potrivit lucru pentru ei este să se roage în biserici, în special la Sfânta Liturghie. Rugăciunea liturgică și o deasă împărtășire înseamnă plinătate. Pentru aceasta însă trebuie să trăim și să înțelegem Sfânta Liturghie. Atunci ni se va descoperi că Liturghia îmbrățișează în sine întreaga noastră viață: în ea se cuprind toate planurile existenței noastre în relație cu Dumnezeu.

PARINTELE ARSENIE BOCA: Toata stradania diavolului aceasta este: ca sa desfaca dragostea sufletului nostru de Dumnezeu si s-o lege de orice altceva...


DUPA FIRE SI IMPOTRIVA FIRII
Puterile sufletului: mintea, iubirea si vointa, dupa oranduirea cea straveche, isi aveau lucrarea si tinta catre Dumnezeu. Aceasta tindere spre Dumnezeu a sufletului era lucrarea cea dupa fire; si pe temeiul staruintei in aceasta tindere, urma sa crestem de la chip la asemanare. Asa eram in sfatul, in ascultarea si vederea lui Dumnezeu.

„In urma pacatului, cel viclean a tintuit puterile sufletului inca de la inceput de firea celor vazute, intrucat toti cei partasi de firea omeneasca isi margineau puterea ratiunii si a mintii la infatisarea lucrurilor sensibile si nu mai aveau nici o intelegere pentru cele mai presus de simturi.”

Cand mama devine mormant


Cand mama devine mormant
Mama si tatal sunt impreuna-creatori cu Dumnezeu, mai ales in momentul in care cei doi zamislesc un prunc. Daruit de Dumnezeu, in pantecele mamei, copilul trebuie privit drept un ajutor incredintat ambilor parinti, spre mantuire. Chiar daca pruncul este zamislit prin suflarea de viata data de Dumnezeu, el depinde in mare masura de voia parintilor, care pot lua hotararea de a-l tine in viata sau de a-l omora. Astfel, trupul mamei poate ramane pamant viu, ori se poate preface in mormant.

vineri, 1 iunie 2012

PROGRAMUL SLUJBELOR RELIGIOASE IN PERIOADA 1-30 IUNIE


Programul slujbelor religioase în perioada 1 – 30 iunie


VINERI, 1 iunie                   - ora 20:00 - Acatistul Maicii Domnului şi Psaltirea de rând, Taina Spovedaniei.  

SÂMBĂTĂ, 2 iunie             - ora 09:30 - Acatistul Sfântului Mina şi Sfânta Liturghie (Sambata mortilor)
                                               - ora 20:00 - Vecernia si Psaltirea de rand, Taina Spovedaniei.